Vakgroep Landbouwhuisdieren

Onder de Vakgroep Landbouwhuisdieren vallen alle leden die dierondersteunde interventies aanbieden met landbouwhuisdieren, zoals paarden, ezels, geiten en schapen. De vereniging verdeelt deze vakgroep onder in de volgende deelsectoren: 

  • Individuele- en groepsbegeleiding
  • Coaching en therapie
  • Aangepast en therapeutisch rijden/mennen

 

Welzijnsprotocollen voor dieren

Binnen de vakgroep zijn dierspecifieke welzijnsprotocollen vastgesteld. Naast de gedragscode van de vereniging onderschrijven leden die werkzaam zijn binnen de Vakgroep Landbouwhuisdieren ook het welzijnsprotocol van het dier(en) waar ze mee werken. Het protocol wordt beheerd door de vakgroep, in afstemming met het verenigingsbestuur.

Onderaan deze pagina kan je het welzijnsprotocol voor paarden downloaden. Het welzijnsprotocol voor ezels wordt verwacht in najaar 2024.

Onderaan deze pagina kan je ook de Welzijnsgids Coach- en Therapiepaarden downloaden. Deze welzijnsgids is ontwikkeld door Aeres Hogeschool Dronten – sectie Human Animal Interaction op basis van een tweejarige veldstudie. De welzijnsgids wordt beheerde door het verenigingsbestuur in samenwerking met Aeres Hogeschool Dronten. 

Werkveld Landbouwhuisdieren

Landbouwhuisdieren, zoals paarden, ezels en geiten worden succesvol ingezet bij verschillende therapieën en coachingsmethodieken. De Vakgroep Landbouwhuisdieren wordt binnenkort geïnstalleerd, de vakgroepvoorzitter, Wendela den Tonkelaar maakt deel uit van het verenigingsbestuur.

Vraag?

Stel hier je vraag en we nemen zsm contact met u op.

Stel hier je vraag:

Verstuur

werkveld Paard